Restaurant George’s

Na een lange periode van leegstand en verval is het voormalige Jezuïteninternaat in Sittard omgetoverd tot prachtige, culinaire hotspot. Hier, verscholen in een klein steegje, met twee ‘geheime tuinen’, opende recent restaurant George’s, onderdeel van viersterren kloosterhotel Merici. Het restaurant bevindt zich in de imposante, vijf meter hoge, oude refter. Chef Joël Reintjes en zijn team krijgen in de zaal letterlijk een podium, omdat de open keuken is gebouwd op de bestaande verhoging.

Eigenaar Martin Hendricks: “Onze designer Pascal Sutherland heeft van de historische, sobere eetzaal een prachtig restaurant gemaakt dat vanzelfsprekende luxe ademt. De zachte kleuren die terugkomen in het interieur, zoals zachtblauw, geel en beige, werden ook veel gebruikt in de tijd dat het als klooster fungeerde. Tijdens de jarenlange verbouwing kwamen steeds meer originele elementen tevoorschijn, zoals een oude balkenplafond en prachtige gietijzeren ornamenten en balken. Die hebben we uiteraard in het ontwerp verwerkt.”

Voor alle informatie en direct reserveren, ga naar www.restaurant-georges.nl.