Contact

Historie en uitstraling


De naam MERICI is afkomstig van ‘Angela de Merici’, stichteres van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de aangelegen gebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. En dat proeft u, de serene rust in de gangen, de vage slierten van gebed, de prachtige uitzichten en de zon die voorzichtig zijn weg zoekt door prachtige raampartijen. 
 
Dat MERICI'S uitstraling zich niet alleen tot het interieur beperkt bewijst wel de nabije omgeving. HOTEL MERICI - aan de achterzijde omgeven door de historische Dominicanenwal met aangrenzend de schootsvelden alsmede de oude grachten en met aan de voorzijde een adembenemend mooie verbinding richting de Basiliek en de Oude Markt - is een hotel dat inspireert. 
 
Van de twaalf Nederlandse provincies is Limburg de meest Europese van Nederland. Wat het verleden betreft heeft Limburg in het leven van alledag altijd al contacten over de landsgrenzen gehad. Mede door de ligging en historie was grensoverschrijdende samenwerking een must. Het Limburg van vandaag gaat als onderdeel van de Euregio uitdagingen op velerlei gebied aan. Tegelijkertijd is Limburg een bijzondere provincie die rijk is aan natuur, cultuur,, historie en die met een innovatief bedrijfsleven een provincie is die traditie met vooruitgang verenigt. Dit wordt mede tot uitdrukking gebracht in het Chemelot terrein met zijn high-tech campus, de Barge terminal te Born alsmede Brainport 2020.
 
Sittard - de stad van Toon Hermans - en HOTEL MERICI vormen met al hun verfijnde elementen een onmisbaar onderdeel van dit zo dierbare hart van Limburg.
Loading the player ...
HOTEL MERICI, reportage L1

© 2012 All rights reserved | Terms of Service | Disclaimer | Concept & Design: Buro Vooruit |